Kas peab olema raske?

 

Mõtisklen, mida tähendab, kui õeldakse “Iga algus on raske.” Kas ta peab olema raske, kui teed seda, mis meeldib ja mida armastad?  Kuid seda tehes tulevad ometi vahel ette takistused või raskused.. Miks nad tulevad ja mida nendega teha?  Räägitakse ju nii palju, et kõik peab tulema kergusega. Kas pideva kerguse puudus on alati märk, et asi on vale?

Tegelikult on ju kõik siin elus nii nagu on. Meie oma duaalse maailma hinnangutega oleme neid nimetanud headeks või halbadeks, vastavalt sellele kuidas meie subjektiivne tunne seda olukorda käsitab – kas see olukord soosib meie ettevõtmist ja puhub hoogu juurde või on meil tunne, et peame justkui vastutuult kõndima. Usun, et see on lihtsalt universumi test, kui tugevalt me oma soovi järele minna soovime, kui väga seda ihaldame, millele pühendunud oleme. Sest see on ju universumi seadus, et igale jõule hakkab kohe mõjuma vastandjõud – nii hoiab universum end tasakaalus. Küsimus ongi, kas meie tahe on suuteline ületama seda vastandjõudu, kas siht slime ees särab piisavalt heledalt... Siinkohal on aga oluline moment, kas selle takistuse ületamine on lihtsalt raske ja teatavat pingutust nõudev või on ta ka vastumeelne – kas teeme seda end kokku võttes ja üllast sihti slime ees hoides, südames tuksumas vaikne rõõm ja usk peagi õnnestuvast projektist või on see meile täielikult vastumeelne ja seda tehes tunneme, et läheme oma sisimate tõekspidamistega vastuollu. Kui viimane variant, siis ilmselt tuleb võtta takistusi kui märke valida uus sound ja lähenemine selle tee käimiseks või hoopis uus tee. Seni aga kuni oma teel käies tunneme, et see on hingetee ja meie kõrgema eesmärgiga kooskõlas, tuleb võtta raskusi kui kingitusi, mis meid tugevamaks teevad, meile uusi võimalusi ja lähenemisi näidata võivad ning lõpuks saavutatu ka veelgi armsamaks muudavad. Küllap siis oskame kogeda kergust ka raskuses, sest teame, et omame ise väge oma kandamit valida ja liikumist suunata.

Millal oled sina tundnud, et raskused on risti tee peal ees, kuid ometi ajab miski sisemine seletamtu vägi neid ületama? Kas oled need raskused seljatanud ja kuidas end siis tundnud?

 

Comments

Popular posts from this blog

Minu tervise lugu

Kui meeleolu sõltub ilmast